Porkkanaletut
n. 12 isoa lettua
4-5 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1/2 sipuli
tilkka öljyä
1/2 tl kurkumaa
kuivattua oreganoa
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
6 dl maitoa
4 munaa
3-4 dl luomu vehnäjauhoja
voita paistamiseen
Raasta ja hienonna porkkanat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli ja paista pannulla. Mausta ja lisää porkkana silppu. Sekoita maito, muna ja jauhot, lisää mukaan sipuli ja porkkanat. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki huoneenlämmössä.
Paista letut voissa.
Tarjoa puolukoiden tai hillon kanssa. Lisuukkeeksi sopii hyvin raejuusto ja salaatti.
Jauhot voi hyvin korvata gluteenittomalla jauhoseoksella ja maidon esim. kaurajuomalla sekä paistorasvan margariinilla.
Aurinkoisia lettuhetkiä toivottaa,
Lillemor
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti