maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kanakeitto

Kanakeitto, kattilallinen

450g kanaa suikaleena
öljyä
kurkumaa
suola, pippuri
kuivattu oregano
1 tl hunajaa
4 perunaa
1/2 bataatti
3 porkkanaa
Vettä
1 tlk luomu kookosmaitoa
tuoretta ruohosipulia ja persiljaa

Paista kanasuikaleet öljyssä. Mausta!
Paloittele juurekset ja lisää ne kattilaan. Lisää vetta niin että muut ainekset peittyvät. Lisää kookosmaito ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kun haluat eroon ylimääräisistä lisäaineista, valitse esim. säilykkeistä luomu tuotteita. Aineluettelo lyhenee kummasti, vaikkakin monissa tuotteissa hinta silloin nousee. Mutta tiedätpähän mitä ruokaasi laitat. Tuoreet kasvikset ja yrtit tuovat lämpöä ja syvyyttä ruokaan kuin ruokaan. Kuiva mausteista suosin yksittäisiä makuja sekoitusten sijaan. Maustehyllystä löytyy mahtavia ruuan piristäjiä, ja pienet pussit vievät kaapissa vähän tilaa ja kuluvat nopeasti. Kokeile uusia makuja, mutta pidä varastossa vain taatusti kuluvia mausteita.

Lillemor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti