Sieni-pekonipiirakka
Piirakkapohja:
125gr voita
½ dl rahkaa
1/3 dl parmesaania raastettuna
3 dl vehnäjauhoja
tilkka vettä
Esipaista 190c n. 12 min
Täyte:
4 portobellosientä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
voi, öljy
mustapippuri
suola
timjami
150 gr hyvää pekonia
Täyte:
4 portobellosientä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
voi, öljy
mustapippuri
suola
timjami
150 gr hyvää pekonia
emmental / parmesan juustoraastetta
1 dl rahkaa
1 dl maitoa
2 munaa
pippuria
Paista sienet ja sipulit voissa ja öljyssä, lisää mausteet. Paista pekoni! Sekoita munaseos. Laita neste pohjalle ja päälle täyte. Ripottele juustoraastetta päälle. Paista 25 min. 180c.
Tarjoile lisäksi kevyt salaatti.
{Ylimääräisestä taikinasta taikinaleikkejä lapselle,kaulin ja muotteja ja saadaan hattivatti taikinatikkuja}
Pulla
Perinteinen taikina
Perinteinen taikina
Täytteeksi:
voita
ruokokidesokeria
kanelia
vaniljasokeria
Kuorrute:
½ sitruunan mehu
tomusokeria n. 1½dl, tarvittaessa lisää
tilkka vettä
voita
ruokokidesokeria
kanelia
vaniljasokeria
Kuorrute:
½ sitruunan mehu
tomusokeria n. 1½dl, tarvittaessa lisää
tilkka vettä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti