tiistai 15. huhtikuuta 2014

Piirakkaa ja pullaa!

Perinteinen vieraille tarjottava herkku, piirakkaa ja pullaa!

Sieni-pekonipiirakka

Piirakkapohja:

125gr voita
½ dl rahkaa
1/3 dl parmesaania raastettuna
3 dl vehnäjauhoja
tilkka vettä

Esipaista 190c n. 12 min

Täyte:
4 portobellosientä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
voi, öljy
mustapippuri
suola
timjami
150 gr hyvää pekonia
emmental / parmesan juustoraastetta

1 dl rahkaa
1 dl maitoa
2 munaa
pippuria

Paista sienet ja sipulit voissa ja öljyssä, lisää mausteet. Paista pekoni! Sekoita munaseos. Laita neste pohjalle ja päälle täyte. Ripottele juustoraastetta päälle. Paista 25 min. 180c.



Tarjoile lisäksi kevyt salaatti.
{Ylimääräisestä taikinasta taikinaleikkejä lapselle,kaulin ja muotteja ja saadaan hattivatti taikinatikkuja}




Täytteeksi:
voita
ruokokidesokeria
kanelia
vaniljasokeria

Kuorrute:
½ sitruunan mehu
tomusokeria n. 1½dl, tarvittaessa lisää
tilkka vettä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti