Sitruunainen kana:
1 kokonainen broileri
3 sitruunaa
3 rosmariinin oksaa
merisuolaa
oliiviöljyä
Anna broiskun lämmetä huoneenlämmössä. Uuni 200 asteeseen .Tee sitruunankuoresta, oliiviöljystä ja merisuolasta seos. Hiero sitrustahna linnun pintaan ja laita broiskun sisälle pari sitruunan palaa ja rosmariinioksat ja valkosipulia. Suojaa rintafileet foliolla, paista 40 min ritilän päällä uunivuoassa.
Ota kana pois uunista, sivele vielä sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä, siirrä folio koipien suojaksi. Paista vielä 20 min.
Käännä liha ritilällä ympäri ja anna vetäytyä n. 40 min. Tällä välin voit paistaa juurekset ja vatkata majoneesin.
Paahdetut juurekset:
4 perunaa
2 punajuurta
3 porkkanaa
rosmariinia
timjamia
hunajaa
suolaa
mustapippuria
öljyä
Valkosipulimajoneesi:
1 keltuainen
½ rkl sinappia
tilkka viinietikkaa
suolaa
pippuria
2,5 dl öljyä
½ sitruunan mehu
4 valkosipulin kynttä
Sekoita keltuainen. mausteet, etikka ja sinappi. Vatkaa sekaan öljy, mausta sitruunamehulla ja valkosipulilla. Anna vetäytyä ja viilentyä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti