maanantai 14. huhtikuuta 2014

Arkiruokaa: Sunday Roast

Päätettiin muutama kuukausi sitten että sunnuntaisin tehdään aina jotain lihaistaa ruokaa, paistia, pataa tms. Tällakertaa tehtiin kanaa, paahdettuja juureksia ja valkosipulimajoneesia :)

Sitruunainen kana:
1 kokonainen broileri
3 sitruunaa
3 rosmariinin oksaa
merisuolaa
oliiviöljyä

Anna broiskun lämmetä huoneenlämmössä. Uuni 200 asteeseen .Tee sitruunankuoresta, oliiviöljystä ja merisuolasta seos. Hiero sitrustahna linnun pintaan ja laita broiskun sisälle pari sitruunan palaa ja rosmariinioksat ja valkosipulia. Suojaa rintafileet foliolla, paista 40 min ritilän päällä uunivuoassa.

Ota kana pois uunista, sivele vielä sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä, siirrä folio koipien suojaksi. Paista vielä 20 min.

Käännä liha ritilällä ympäri ja anna  vetäytyä n. 40 min. Tällä välin voit paistaa juurekset ja vatkata majoneesin.

Paahdetut juurekset:
4 perunaa
2 punajuurta
3 porkkanaa
rosmariinia
timjamia
hunajaa
suolaa
mustapippuria
öljyä

Valkosipulimajoneesi:
1 keltuainen
½ rkl sinappia
tilkka viinietikkaa
suolaa
pippuria
2,5 dl öljyä
½ sitruunan mehu
4 valkosipulin kynttä

Sekoita keltuainen. mausteet, etikka ja sinappi. Vatkaa sekaan öljy, mausta sitruunamehulla ja valkosipulilla. Anna vetäytyä ja viilentyä jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti