Mummin Piparkakkutaikina
400g sokeria
3,5 dl siirappia
2 dl kermaa
3 dl voita, sulatettu
4 tl kardemummaa
4 tl kanelia
3 tl neilikkaa
3 tl inkivääriä
4 tl pomeranssinkuorta
3 tl soodaa
2 munaa
n. 1,3 kg jauhoja
Sulata voi. Laita sokeri, siirappi, kerma ja mausteet taikinakulhoon. Sekoita mukaan munat ja voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot erissä. Kun takina irtoaa kulhon reunoilta nätisti niin taikina on valmis. Jauhoja voi mennä enemmän tai vähemmän kuin 1,3kg.
Jaa taikina kolmeen osaan ja kelmuta. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään yön yli. Kestää myös pakastuksen.
!!!! Onnistuu myös ilman kananmunaa, jauhot voi korvata gluteenittomilla ja maitotuotteet voi vaihtaa maidottomaan margariiniin sekä kasvikermaan tai -juomaan.
Ihanaa joulun odotusta,
Lillemor
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti