Vadelmavaniljakakku (munaton, maidoton, gluteeniton) n.6hlö
Tässä kakussa on kahta täytettä. Vaniljamousse joka kuvassa on ulkokerroksena ja sisältä löytyy vadelmamousse. Eri maut voi laittaa myös kerroksittain.
Pohja ja vuoan valmistelu:
Gluteenittomia (munattomia ja maidottomia) keksejä 1 pkt
Vadelmahilloa. Murskaa keksit ja lisää vadelmahillo.
Kakku kannattaa tehdä suoraan tarjoiluvadille tai kakkupahvin päälle. Tarvitset irtopohjavuoan reunuksen joka vuorataan tasaisesti kelmulla sekä sen sisään mahtuvan kelmutetun vuoanreunan tai kalvoja joiden avulla voi hyydytettyjä kakkuja reunustaa.
Levitä keksipohja isomman vuoan pohjan kokoiselle alueelle. Laita kerros vadelmahilloa pohjan päälle. Asettele pienempi vuoka keskelle pohjaa.
Vadelmatäyte
3 liivatetta
2 dl vatkautuvaa soija'kermaa'
1 dl vaniljanmakuista soijajogurttia
n. 200g tuoreita vadelmia soseena ja siivilöitynä, sekä kourallinen kokonaisia vadelmia
n. 0,5 dl tomusokeria (maun mukaan)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta ja siivilöi vadelmat. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi. Sulata liivatteet 1 rkl kuumennettuun vadelmasoseeseen. Sekoita jogurtti loppuun vadelmamössöön. Lisää jäähtynyt liivateseos soijakermaan hyvin sekoittaen ja sitten vadelmajogurtti sekä sokeri. Lopuksi sekoita mukaan kokonaiset vadelmat varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan hyytymään. Anna olla kylmässä muutama tunti ennen toisen kerroksen lisäämistä.
Vaniljamousse
3 liivatetta
2 dl vatkautuvaa soijakermaa
1 dl vaniljanmakuista soijajogurttia
Vaniljasokeria ja muutama rkl tomusokeria maun mukaan
Irroita vuoka vadelmamoussen ympäriltä ja asettele isompi vuoka koko kakun reunaksi.
Valmista täyte kuten vadelmamousse. Sulata liivatteet tilkkaan vettä. Kaada tasaisesti vadelmamoussen päälle, tasoita pinta siistiksi. Anna hyytyä muutama tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Kiille vadelmanmakuisesta mehusta
1dl mehua
1 liivate
Liota liivate. Kuumenna rkl mehua ja sulata liivate, sekoita loppuun mehuun. Valuta varovasti hyytyneen kakun päälle anna hyytyä kokonaan ennen vuoan irroittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti