keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pääsiäispuput

Puput pullassa

Vähäsokerinen pullataikina
5 dl maitoa
1 dl hunajaa
50g tuorehiivaa
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatangosta raavitut siemenet
hippusellinen suolaa
100g voita
n. 12-14dl vehnäjauhoja

Tee pullataikina, kuumenna maito ja sulata hunaja maidon joukkoon. Anna viiletä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva sekä mausteet. Lisää osa jauhoista ja sulatettu voi. Sekoita tasainen taikina ja lisää loput jauhot, vaivaa taikina kimmoisaksi ja pehmeäksi, anna kohota lämpimässä.
Muotoile taikinasta pötköjä. Kierrä pötkö kippuralle, lisää hännän töpö pienestä taikinapallosta. Muotoile pisaran muotoinen taikinapallo ja leikkaa se paksummasta päästä kahtia jättäen ohut pään umpeen, näin tulee korvat. Liitä korvat kippuraan. Asettele rusinoita koristeeksi. Voitele ja paista 210c kunnes kauniin ruskeita. Pahoittelut valmistus kuvien puutteesta, kuvaaminen unohtui..

Jos kaipaat lisää makeutta pullaan niin sivele ne lämpimänä voisulalla ja kasta hienoon sokeriin.

 Ja ideaan törmäsin Pinterestissä, mutta linkkiä en enää löytänyt!


Kevät terveisin,

Lillemor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti