lauantai 7. helmikuuta 2015

Valkosuklaa-sitruunakakku (gluteeniton)

Valkosuklaamoussekakku

Kakkupohja;
2 munaa
60g sokeria
60g glut. jauhoseos / perunajauhoja
-> vatkaa munat ja sokeri, nostele jauhot joukkoon ja paista 12 min 200c

Sitruunamousse;
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
100g maitorahkaa
3/4 dl tomusokeria
1/2 sitruunan mehu
1 limen mehu ja kuori
-> Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri sekä limen mehu ja kuori. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Anna mehun jäähtyä hetki ja sekoita hyvin kerman joukkoon.

Valkosuklaamousse;
350g valkosuklaata
1/2 appelsiinin mehu
3 liivatetta
3 dl kuohukermaa
3 munan keltuaista ja valkuaista
-> Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sulata valkosuklaa appelsiinin mehun kanssa. Sekoita sulan suklaan joukkoon liivatteet. Lisää keltuaiset ja vatkaa suklaaseosta kunnes se on jäähtynyt. Nostele kerma suklaaseen ja lopuksi valkuaisvaahto. Laita mousse pursotin pussiin.

Sitruuna tai Limecurdia

Maitoa kakkupohjan kostukkeeksi.

Kiille;
1,5 liivatetta
Yhteensä 1,5 dl appelsiinin, sitruunan ja limen mehua ja 1/2 dl sokeria.
-> laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista hedelmämehut ja sekoita sokeri mukaan. Kuumenna nesteet ja sulata sekaan liivatteet.

Valmista kakkupohja irtopohjavuokaan. Tee sitruunamousse. Kostuta kakkupohja maidolla (aseta pohja vuokaan jonka reunat on vuorattu kelmulla) ja voitele limecurdilla. Aseta pohjan päälle pienempi vuorattu vuoka ja kaada sitruunamousse siihen. Anna hyytyä. Tee sillä aikaa valkosuklaamousse. Poista sisempi vuoka ja pursota valkosuklaamousse reunoja myöten ja sitruunatäytteen päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä. Kaada pinnalle hedelmäkiille. Rouhi valkosuklaata koristeeksi.

Lillemor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti