Kaura-tattaririisipiirakat (vehnätön)
Taikina
2dl kylmää vettä
1 1/2 tl suolaa
2 tl psylliumjauhetta
2 dl tattarijauhoja
3 dl kaurajauhoja
1-2 rkl öljyä
Riisitäyte
4dl vettä
3 dl puuroriisiä
1 l maitoa
2 tl suolaa
1 muna
Sekoita taikina. Laita ensin psyllium kylmään veteen turpoamaan. Sekoita jauhot ja suola keskenään, jauhojen suhdetta voi muutella oman maun mukaan. Sekoita jauhot veteen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa kahteen osaan ja tee niistä n. 3-4cm paksuinen pötkylä, kelmuta ja laita jääkaappiin.
Leikkaa pötkylät n. puolen sentin paksuisiin viipaleisiin ja kaulitse pyöreitä ohuita taikinalevyjä. Rypytysmallia esim.
http://youtu.be/m3-qBVonFzc
Paista 250c n. 10 min, kunnes piirakoissa on hieman väriä. Sivele voisulalla lämpimät piirakat!
Lillemor
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti