perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 17

Jouluinen porkkanakakku (gluteeniton, maidoton)

n.450g porkkanaa
2,5 dl sokeria (osa voi hyvin olla fariini tai kookossokeria, ja sokerin määrää uskaltaa vähentääkin)
2 dl öljyä
2 munaa

300g gluteenitonta jauhoseosta
100g gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa

Keitä porkkanat pehmeiksi, kuumenna uuni 160c. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi (kaurajauho tuppaa paakkuuntumaan ilman siivilöintiä). Soseuta porkkanat, sekoita mukaan sokerit, öljy ja kananmunat yksitellen. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi.

Taikinasta tulee kaksi pientä kakkua/pellillinen.

Kaada vuokiin ja paista n. 50min.

Koristeena näissä kakuissa on tomusokeri+puolukkamehu kuorrutus.

Lillemor

Huomenna seuraava joulukakkuresepti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti