Jouluinen porkkanakakku (gluteeniton, maidoton)
n.450g porkkanaa
2,5 dl sokeria (osa voi hyvin olla fariini tai kookossokeria, ja sokerin määrää uskaltaa vähentääkin)
2 dl öljyä
2 munaa
300g gluteenitonta jauhoseosta
100g gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
Keitä porkkanat pehmeiksi, kuumenna uuni 160c. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi (kaurajauho tuppaa paakkuuntumaan ilman siivilöintiä). Soseuta porkkanat, sekoita mukaan sokerit, öljy ja kananmunat yksitellen. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Taikinasta tulee kaksi pientä kakkua/pellillinen.
Kaada vuokiin ja paista n. 50min.
Koristeena näissä kakuissa on tomusokeri+puolukkamehu kuorrutus.
Lillemor
Huomenna seuraava joulukakkuresepti...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti