Gluteeniton rahkataikina
(esim. Joulutorttuihin)
100g voita
100g maitorahkaa
150g gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaani -jauhetta
1 muna voiteluun
Vatkaa voi ja rahka tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voirahkamassaan ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivonta-alustalle ja vaivaa hetken taikinaa käsin. Kelmuta ja anna levätä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Paista voidellut tortut n. 200c kymmenisen minuuttia kunnes leivos on saanut nätin värin. Kuvan herkuissa on sisällä appelsiinihilloa ja vaniljakreemiä. Taikina oli sen verran notkea että perinteiset tähtitortutkin voisi onnistua sillä, lehtevyyttä takinassa ei kuitenkaan ole...seuraavaksi pitääkin kokeilla lehtitaikinaa/croisanttitaikinaa... 😜
Lillemor
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti