sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vohvelit ja vadelmajuustokakku

Juhlimme taas, tällä kertaa 1-vuotiasta iso-isoäitien kanssa. Tehtiin pientä makeaa tarjolle;


Suussa sulavat Ranskalaiset Vohvelit (ohjeen sain viime viikonloppuna sukujuhlissa, alkuperästä ei tietoa)

Taikina:
200 gr voita, huoneen lämpöisenä
3 dl vehnäjauhoja
6 rkl kuohukermaa

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kerma ja sekoita nopeasti. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 1h.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikkaa taikinarullalla n. 2-3 cm kokoisiksi neliöiksi. Ripottele päälle hienoa sokeria.
Paista 200c n. 10 min. Taikina ei leviä uunissa mutta kohoaa melko paljon joten palat voi asetella lähekkäin)

Luulen että taikina toimisi hyvin myös gluteenittomilla jauhoilla. Raportoin jos tulee kokeiltua!!


Täyte: 
100 gr voita, huoneen lämpöisenä
3-4 dl tomusokeria (tai puolet mansikan makuista tomusokeria)


Vadelmajuustokakku (tällainen mitä-kaapista-löytyy versio)

Kuumenna uuni 110c. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Tee keksipohja (muumikeksejä, nokare voita ja hyppysellinen kanelia)

200g tuorejuustoa
250g rahkaa
200g creme fraichea
4 munaa
1,5dl sokeria
vaniljasokeria
Vadelmia (pakastettuihin kannattaa sekoittaa vähän sokeria ja perunajauhoja)

Sekoita ainekset hyvin ja kaada voideltuun vuokaan. Tiputtele vadelmat juustomassan sekaan. Paista n. 40-50 min kunnes kakku on hyytynyt, mutta keskeltä vielä hytkyvä.

Herkkuhetkiä toivottaa,


Lillemor


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti