maanantai 10. helmikuuta 2014

Pulla!


Mikä sen parempi ensimmäinen postaus kuin pullan leivonta.
eli Hei vaan, Lillemor aka Saara & neiti S. tervehtii. Pientä kirjoittelua ruuasta, leivonnasta ja taaperon kanssa keittiössä puuhastelusta.

Mummin mainio pullataikina:
5 dl maitoa/vettä
1 pkt tuorehiivaa / 2 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
150 gr voita / margariinia
n. 13-15 dl puolikarkeaavehnäjauhoa

n. 200c 10min

Lämmitä neste, lisää hiiva, mausteet, sokeri ja kananmuna. Sulata voi. Sekoita yleiskoneella neste ja 10dl jauhoja, lisää rasva. Lisää muutama desi jauhoja..taikina saa olla pehmeää, lisää tarvittava määrä jauhoa ennen kuin annat taikinan vaivautua kunnolla n. 3 min. Anna nousta lämpimässä paikassa liinan tai kelmun alla. Muotoile pullat, kohota uudelleen ennen paistoa.

Kananmunan kärsii jättää pois ja voin tilalla margariini toimii hyvin. Näin saat munattoman ja maidottoman taikinan. Munattoman pullan voit "voidella" kahvisiirappi tai vesisiirappi -seoksella saadaksesi nätin kiilteen pullan pintaan.

Meidän pullista tuli laskiaispullia, vadelmahillolla.


Taaperon piti kiireisenä löysähkö taikina...

Näistä tulikin oikein terveyspullia kun voi löytyi mikrosta seuraavana päivänä lounasta lämmittäessä. Pullan rakenne kärsi vähän tästä vahingosta ja kyllähän kaikki maistuu paremmalle kun on voita!

Iloista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti